SKŁADNIKI
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru brązowego
- 2 jajka
- 1 szklanka oleju
- ½ szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 spore marchewki (starte)
- garść grubo posiekanych orzechów
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
- Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, solą i brązowym cukrem.
- Jajka roztrzepujemy, łączymy z olejem i jogurtem.
- Mieszamy składniki sypkie z mokrymi.
- Marchewki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce.
- Orzechy siekamy.
- Marchewki i orzechy dodajemy do ciasta, mieszamy.
- Ciastem napełniamy foremki muffinkowe.
- Muffiny pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.