muffiny

 

 

SKŁADNIKI

  1. 2 szklanki mąki
  2. 1 szklanka cukru brązowego
  3. 2 jajka
  4. 1 szklanka oleju
  5. ½ szklanki jogurtu naturalnego
  6. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. 3 spore marchewki (starte)
  8. garść grubo posiekanych orzechów
  9. 2 łyżeczki cynamonu
  10. szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

  1. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, solą i brązowym cukrem.
  2. Jajka roztrzepujemy, łączymy z olejem i jogurtem.
  3. Mieszamy składniki sypkie z mokrymi.
  4. Marchewki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce.
  5. Orzechy siekamy.
  6. Marchewki i orzechy dodajemy do ciasta, mieszamy.
  7. Ciastem napełniamy foremki muffinkowe.
  8. Muffiny pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
Umiejętności

Opublikowano w dniu

24 października, 2017