tiramisu

tiramisu

 

 

 

 

SKŁADNIKI (na 4 słoiki o poj. 200 ml)

 

200 g biszkoptów

200 ml czarnej kawy

200 ml śmietanki 30%

200 g mascarpone

1 łyżka cukru pudru

100 g czekolady

garść świeżych malin

PRZYGOTOWANIE:

Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone – miksujemy na gładką masę.

Biszkopty moczymy w kawie i układamy na dnie każdego słoika (lub innego naczynia).

Na biszkopty nakładamy po dwie łyżki masy śmietankowej. Przekładamy to warstwą namoczonych w kawie biszkoptów – całość układamy warstwami.

Kończymy warstwą śmietankową. Z czekolady nożem ścieramy wiórki, posypujemy nimi deser. Dodajemy świeże maliny.

Umiejętności

Opublikowano w dniu

29 kwietnia, 2014